γρήγορη πλοήγηση

γρήγορη αναζήτηση
RSS Feeds  Αναζήτηση Αναζήτηση  Ημερολόγιο 

Καλώς ήρθατε στο Getin.gr! Για να πάρετε μέρος στις συζητήσεις θα πρέπει να είστε μέλος. Γραφτείτε τώρα!
Προφίλ Προφίλ Αναπάντητες δημοσιεύσεις Αναπάντητες δημοσιεύσεις
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας
Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας

Δημοσίευση νέας  Θ.ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ.Ενότητα Επισκόπηση προηγούμενης Θ.ΕνότηταςΣτείλτε e-mail σε φίλο/η.Χρήστες που διάβασαν αυτή τη θ. ενότηταΣώστε την Θ. Ενότητα σαν αρχείοPrintable versionΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΕπισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας
Συγγραφέας Μήνυμα
highfidelityshow
45% Getiner
45% Getiner

Ένταξη: 11 Ιούλ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Νοέ, 2007 21:51  Θέμα δημοσίευσης:  Cpil.info-Κωνσταντίνος Πιλάβιος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΜετάβαση στο τέλος της ΣελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος a.k.a. cpil είναι Σκηνοθέτης-Παραγωγός και ιδιοκτήτης του www.cpil.info

Cpil mini-CV

Το cpil.info το ξεκίνησα όταν άρχισα να μένω μόνος μου. Δηλαδή όταν έφυγα από το πατρικό μου. Βασικά ξεκίνησε ως αγγλικό blog για να κρατάω επαφή με τους φίλους μου στο εξωτερικό. Βέβαια το διάβαζαν και έλληνες. Έτσι μετά από λίγο άρχισα να γράφω και στις δύο γλώσσες. Μετά όμως συνέχισα μόνο στα Ελληνικά καθώς το 90% των επισκεπτών ήταν από Έλληνες. Ψέματα λέω... απλά βαρέθηκα να πρέπει να μεταφράζω στα αγγλικά ότι έγραφα στα Ελληνικά...

Κωνσταντίνος Πιλάβιος mini-CV

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Πιλάβιος (ναι ο Παραμυθάς είναι πατέρας μου!) γεννήθηκα έναν χειμωνιάτικο Φεβρουάριο το 1984. Ναι τότε είχαμε χειμώνα τον Φεβρουάριο... Σου φαίνετε περίεργο. Πήγα δημοτικό στους Αμπελόκηπους, γυμνάσιο στην Φιλοθέη και λύκειο στην Αγγλία. Στο λύκειο άφησα τα μαθηματικά και την ιστορία και πήρα μαθήματα κινηματογράφου. Όταν για κακή μου τύχη γύρισα στην Ελλάδα συνέχισα να σπουδάζω και παράλληλα δούλευα στην τηλεόραση. Το 2004 ξεκίνησα δικιά μου εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών, και τώρα παλεύω με τη καρέκλα μου για να την κρατήσω ανοικτή. Εργάζομαι ως σκηνοθέτης και παραγωγός σε ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και διαφημιστικά για το Internet. Σε κούρασα; Κάτσε έχει ακόμα.

Όλα άρχισαν το 1990 όταν έπαιξα σε μια σειρά στη τηλεόραση. Το «Σπίτι για πέντε». Εγώ ήμουν αυτός ο Σατανάς που πείραζε συνέχεια τον γιο της γυναίκας που παντρεύτηκε ο μπαμπάς του! Χμ... Ναι λοιπόν, εκεί κόλλησα το μικρόβιο της κάμερας. Η αλήθεια είναι ότι παλιά ήθελα να γίνω ηθοποιός. Αλλά στο γύρισμα πιο πολύ ασχολιόμουν με το πώς δουλεύει αυτό και πως δουλεύει εκείνο παρά με το να μάθω τα λόγια μου. Έτσι όταν μεγάλωσα λίγο ο πατέρας μου (ναι ο Παραμυθάς) μου αγόρασε μια βιντεοκάμερα. Τέλος. Αυτό ήταν. Τρελάθηκα. Άρχισα να γυρίζω ταινίες με φίλους μου, να τραβάω τα πάντα και γενικά μέχρι τα 14 μου ήμουν σχεδόν πάντα με μια κάμερα στο χέρι. Δεν θα σε κουράσω άλλο με την ιστορία της ζωής μου.

Πόσο καιρό διατηρείς το blog σου; Τι εστί blogging για σένα;

Το blog μου φέτος θα κλείσει τα δύο χρόνια. Για εμένα το blogging είναι ένας τρόπος να πεις κάτι και να ακουστείς. Τελεία και παύλα.

Πως σε κάνουν να νιώθεις ως blogger, τα διάφορα κωμικοτραγικά της ελληνικής blogόσφαιρας (βλ. Monitor, σύλληψη Τσιπρόπουλου); Για το πρώτο μάλιστα έχεις γυρίσει και μία ταινία. Πως φαίνεται η ελληνική blogόσφαιρα μέσα από τα μάτια ενός νεαρού σκηνοθέτη;

Με εμπνέουν! Δες για παράδειγμα το επεισόδιο #3 του "the series"! Όταν έγινε το σκηνικό με τον vrypan και την mirandolina τρελάθηκα. Το είδα όλο να εξελίσσετε μπροστά μου... βέβαια το είδα με τα δικά μου μάτια! Η Ελληνική blogόσφαιρα είναι ένα ποτάμι. Τρέχει μόνο του στους κάμπους και δεν το σταματάει τίποτα. Ούτε τα σκουπίδια που πετάνε μέσα του ούτε τα βουνά που βρίσκει μπροστά του. Αυτοκαθαρίζεται και τα διαπερνά όλα!

Πριν ένα χρόνο ξεκίνησες το "the series". Μία προσπαθεια με ταινίες μικρού μήκους βασισμένες σε ιστορίες Ελλήνων bloggers. Πως ξεκίνησε η ιδέα και αν υπάρχουν σχέδια για το μέλλον, μια και φαίνεται να έχει παγώσει τον τελευταίο καιρό.

Το 2006 μετά από διάφορες στραβές εδώ πέρα πήγα στην Αγγλία για 6 μήνες. Όταν γύρισα έπεσα σε κατάθλιψη και συνειδητοποίησα ότι το μόνο πράγμα που θα μου κάνει είναι να γυρίσω ΠΟΛΛΕΣ ταινίες. Στις 19/12/06 το blog μου θα έκλεινε ένα χρόνο ύπαρξης και έψαχνα κάνω κάτι να το γιορτάσω και να ανεβάσω λίγο την επισκεψημότητα. Παράλληλα εκείνο τον καιρό είχα ζητήσει από την Attalanti να μου γράψει ένα σενάριο για μια φίλη. Όταν τελείωσε την ιστορία του σεναρίου με ρώτησε «Και τώρα πως το κάνω σενάριο;». Πήγα λοιπόν στο blog της, πήρα μια ιστορία της και εκεί που την έκανα σενάριο, με χτύπησε η ιδέα. «Αυτό είναι!», σκέφτηκα. Έτσι ξεκίνησε το "the series". Δυστυχώς το project έχει παγώσει. Μας λείπει πάρα πολύ και έχουμε διάφορα σχέδια για το μέλλον. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι θα είναι ΠΟΛΥ πιο διαδραστυτικό... Όχι όμως με την έννοια του video game Wink

Κάποια στιγμή φαίνεται να σε είχε πιάσει μανία με τα "αυτάκια" και ζητούσες από τους αναγνώστες του blog σου να σου στείλουν φωτογραφίες με αυτάκια. Θες να μας πεις τι ήταν όλο αυτό;

Ποποοοο!!! Που το θυμήθηκες αυτό! Δεν θυμάμαι γιατί είχε γίνει αλλά κάποιος είχε πει κάτι με τους bloggers να κουνάνε τα αυτιά τους... Έτσι μου ήρθε η ιδέα να μαζέψω χιλιάδες video με «αυτάκια κουνιστά» δηλαδή αυτιά bloggers που κουνιούνται και να κάνω ένα τρελό video clip. Δυστυχώς όμως δεν μου έστειλα πολλά παρά μόνο 4, και έτσι το μεγαλεπήβολο project μου πήγε στα σκουπίδια. Ευχαριστώ που ρώτησες πάντως! Μου έδωσες μια ιδέα!!!

Το μήνα που πέρασε συμμετείχες στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με την ταινία σου "Τι είναι αυτό?". Ποιες οι εντυπώσεις σου από το φεστιβάλ τόσο για την ταινία σου όσο και ως διοργάνωση;

Αααααααχ... Το Φεστιβάλ Δράμας... Η ταινία πήγε πάρα πολύ καλά. Άρεσε στον κόσμο πάρα πολύ. Πολλοί είπανε ότι αδικηθήκαμε στα βραβεία, επειδή δεν πήραμε τίποτα. Εμείς όμως δεν την κάναμε για να πάρουμε κανένα βραβείο, την κάναμε για να την δει ο κόσμος και να την αγαπήσει για αυτό που είναι. Για εμένα το μεγαλύτερο βραβείο είναι η αποδοχή του κόσμου. Πρόσφατα έγραψα ένα post που κατάφερε να φτάσει, εκτυπωμένο φαντάζομαι, στα μάτια του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ. Ο άνθρωπος αν και δεν είπα κάτι για αυτόν άμεσα, φαίνετε ότι προσβλήθηκε. Δεν θα σου πω για την διοργάνωση για μην τον προσβάλλω κι άλλο αλλά θα σου κάνω copy paste αυτό που έγραψα στο blog μου, μιας και το έχει διαβάσει ήδη και, όπως λένε στο Αγγλία "he wont be caught by surprise".

Ναι λοιπόν. Το φεστιβάλ τις Δράμας εξακολουθεί ναι είναι δράμα. Μηδέν σεβασμός στις ταινίες των σκηνοθετών και οργάνωση για άλλα μυαλά. 30 Χρόνια τώρα, το μόνο που θα μπορούσαν να είχαν γίνει είναι επαγγελματίες. Αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι και δημόσιος υπάλληλος και επαγγελματίας...

Το Φεστιβάλ Δράμας είναι η απόδειξη του πόσο πίσω είμαστε εμείς οι Έλληνες.

Σκηνοθεσία και Youtube. Διαβάζουμε πάρα πολλά για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων των video στο Youtube. Ποια η δική σου γνώμη; Αποτελεί τελικά εμπόδιο ή σύμμαχο ενός σκηνοθέτη αυτή η υπηρεσία;

Θα σου το πω απλά. Στο 3ο Κινηματογραφικό Συνέδριο το YouTube θεωρήθηκε ως η απειλή της 7ης Τέχνης και των πνευματικών δικαιωμάτων! Ευτυχώς που δεν ήμουν εκεί γιατί θα τους είχα βάλει όλους στην σειρά και θα τους έδινα σφαλιάρες να ξυπνήσουν. Το YouTube είναι ότι καλύτερο για κάποιον νέο να ξεκινήσει κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να θεωρηθεί εμπόδιο. Εγώ αυτή την στιγμή έχω κάνει ότι έχω κάνει χάρη στο Internet. Άμα δεν υπήρχε αυτό θα ήμουν λαντζέρης σε εστιατόριο (μεταφορικά πάντα!) Η γνώμη μου είναι ότι όσο στο YouTube ανεβαίνουν πράγματα που φτιάχνει ο καθένας για την πάρτι του, όλα καλά. Αν για παράδειγμα είχε ανεβάσει κάποιος άλλος εκτός από εμένα στα βίντεο που δίνω για download στο "the series" θα είχα γίνει έξαλλος.

Πες μας μερικά site που επισκέπτεσαι μανιωδώς;

Εκτός από το www.sync.gr, που μπαίνω μανιακά - καταλαβαίνεις γιατί- έχω διάφορα feeds στο Google Reader μου… Ένα από αυτά είναι της Ελληνοφρένειας! Είμαι Μέγας Φαν! Επίσης δηλώνω Facebook addict.

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με την OgilvyOne που είχε σαν αποτέλεσμα τα viral marketing campaigns "Livefeeds" για την Vodafone, και πρόσφατα το "Λεφτά στο Λεπτό" για την Τράπεζα Πειραιώς; Πόσο διαφορετική είναι μια δουλειά που απευθύνεται χρήστες του Διαδικτύου;

Ο Πάνος Σαμπράκος, Business Unit Director της Ogilvy Interactive, με προσέγγισε όταν είχα γυρίσει το επεισόδιο #5 και μου ζήτησε να πάρω το Auris για μια βόλτα... Πάνω στην κουβέντα με ρώτησε τι ακριβώς κάνω και του είπα ότι έχω εταιρία παραγωγής, με ρώτησε αν μπορώ να αναλάβω κάποια Projects, του είπα «Ναι!!!!!!!!!!!!» και τώρα συνεργάζομαι πολύ στενά με τη Ogilvy. Η δουλειά που απευθύνεται σε χρήστες διαδικτύου, δηλαδή στο 30% του Ελληνικού πληθυσμού, έχει σαφώς μικρότερο κοινό, άρα οι δουλείες δεν έχουν τόσο μεγάλο budget όσο μια διαφήμιση. Αυτό είναι καλό γιατί λόγο του χαμηλού κόστους κάνεις και λίγο αυτό που γουστάρεις, δεν υπάρχει τόση πίεση και δεν σου τα πρήζει ο πελάτης. Είναι κακό όμως γιατί σε περιορίζει! Αλλά το κακό είναι πολύ μικρό. Βασικά λοιπόν, η διαφορά βρίσκεται στο budget και στις απαιτήσεις από τον πελάτη... και το τελευταίο δεν ισχύει και πάντα.

Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον; Έχεις κάτι που δουλεύεις αυτήτην περίοδο ή κάτι στο μυαλό σου που μπορούμε να μάθουμε;

Ένα θα σου πω: Τέλος οι μικρού μήκους για το cinema.

Φαντάζομαι ότι τα μέσα που χρησιμοποιείς για την δουλειά σου πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποδοτικά. Σε τι PC δουλεύεις και ποια προγράμματα χρησιμοποιείς;

Στην εταιρία έχουμε 2 PC. Το ένα για μοντάζ (τον λέμε Nectario)και το άλλο για compositing (τον λέμε Pasalaki) Ο Nectarios είναι ένα pc με 2GB RAM, Intel Pentium 4 HT 3.2GHz, γύρω στο 1TB χωρητικότητα, μια Matrox Parhelia 256MB και δύο Οθόνες. Στο Nectario τρέχει βασικά ένας Avid Media Composer, ένα Photoshop CS2 και (μη γελάσεις) το Audacity. Δυστυχώς όλα αυτά πάνω σε Windows XP. O Pasalakis από την άλλη είναι το καινούργιο μας «παιδί» έχει 4GB RAM, Intel Core2Duo 2,13GHz, κάρτα γραφικών δεν θυμάμαι έχει και αυτός όμως δύο Οθόνες και εκεί υπάρχει εγκατεστημένο το Adobe CS3 Master Collection! Έχω και ένα MacBook, το οποίο είναι το άλλο μου μισό και το OC του cpil.info

O Κωνσταντίνος Πιλάβιος με μια λέξη

Eλλάδα ή Aγγλία;

Αγγλία

Mac ή Windows;

MAAAAAC!!!!

Έγχρωμο ή Ασπρόμαυρο;

O Συνδυασμός

Blogging με μία λέξη...

Επανάσταση

Wordpress ή Blogspot;

Wordpress!

Κλείνοντας, να σε ευχαριστήσουμε πολύ και να ευχηθούμε καλή συνέχεια σε εσένα και στο cpil.info

Eγώ σας ευχαριστώ που μου δώσατε την χαρά να «συνεντευξιαστώ» στο getin.gr!
Ταύρος Φύλο:Αρσενικό Σκύλος Εκτός σύνδεσηςΠροσωπικό Άλμπουμ του/της highfidelityshowΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΣυγγραφέαMSN Messenger
geovaf
80% Getiner
80% Getiner

Ένταξη: 13 Ιαν 2005
Τόπος: chania

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Νοέ, 2007 02:10  Θέμα δημοσίευσης:   Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΜετάβαση στο τέλος της ΣελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Πολύ ενδιαφέρον συνέντευξη με πολλά στοιχεία για το έργο του. Απλά μια ερώτηση έχω να κάνω; Είναι τυχαίο πως η σειρά από την οποία έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση, η σειρά σπίτι για πέντε, ήταν της εταιρίας παραγωγής του πατέρα του, δηλαδή της ΣΑΪΤΑ ΕΠΕ; Μάλλον τυχαίο θα μου πείτε εεε
Τοξότης Φύλο:Αρσενικό Σκύλος Εκτός σύνδεσηςΠροσωπικό Άλμπουμ του/της geovafΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΑποστολή e-mailΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΣυγγραφέαMSN Messenger
pagr
100% Getiner
100% Getiner

Ένταξη: 07 Ιαν 2005
Τόπος: Ελλάδα αλλά ελπίζω όχι για πολύ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Νοέ, 2007 12:32  Θέμα δημοσίευσης:   Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΜετάβαση στο τέλος της ΣελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!
Star Member
Star Member

Ένταξη: 01 Ιαν 2005
Τόπος: Where I Lay My Head Is Home...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Νοέ, 2007 13:07  Θέμα δημοσίευσης:   Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΜετάβαση στο τέλος της ΣελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Εγώ πάντως ξετρελάθηκα με το The Series. Ειδικά το επεισόδιο 3 για το monitor είναι φανταστικό.
100% Getiner

Ένταξη: 13 Απρ 2007
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Νοέ, 2007 00:59  Θέμα δημοσίευσης:   Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΜετάβαση στο τέλος της ΣελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Πάρα πολύ ωραία κι ευχάριστη συνέντευξη!!!Ένα μεγάλο μπράβο στον highfidelityshow κι ένα ευχαριστώ στον Κ.Πιλάβιο που μας την παραχώρησε.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ιδέα για το "ατυχές" συμβάν ανάμεσα στον vrypan και την mirandela κι ομολογώ ότι όταν το είδα "δια χειρός" Κ.Πιλάβιου έριξα πολύ γέλιο!!!Ειδικά με τα mails που πηγαινοέρχονταν με μορφή σαϊτας και το τέλος με την πίτσα...όλα τα λεφτά!!!Πολύ καλό,να το δείτε!Άντε κι ένα oscar εύχομαι!!! Wink
Παρθένος Φύλο:Θηλυκό Σκύλος Εκτός σύνδεσηςΠροσωπικό Άλμπουμ του/της ntinaΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματος
Adavis
Star Member
Star Member

Ένταξη: 01 Ιαν 2005
Τόπος: Where I Lay My Head Is Home...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 27 Νοέ, 2007 20:13  Θέμα δημοσίευσης:   Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΜετάβαση στο τέλος της ΣελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

H ταινία του cpil Τι είναι αυτό απέσπασε το Ειδικό βραβείο ταινιών Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας ή Τεκμηρίωσης ή Κινουμένων Σχεδίων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μπράβο cpil! Kαι εις ανώτερα!
Δημοσίευση νέας  Θ.ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ.Ενότητα Επισκόπηση προηγούμενης Θ.ΕνότηταςΣτείλτε e-mail σε φίλο/η.Χρήστες που διάβασαν αυτή τη θ. ενότηταΣώστε την Θ. Ενότητα σαν αρχείοPrintable versionΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΕπισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας

Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας

Getin Topsites